OVER MIJ

Mijn Naam is Jorrit Hylkema. Van jongs af aan is het fietsen me met de paplepel ingegoten, mijn vader was voorzitter van de KNWU en in die hoedanigheid ging ik als kind al met hem naar de koers. In de winter naar de cross en Ahoy op zondag, in het voorjaar mee naar de klassiekers en natuurlijk in de zomer naar de Tour om de dag voor de renners uit de finales te rijden van de bergetappes of in ieder geval de slotklim tussen het al aanwezige publiek.

Op één van die dagen werd mij door een oud profrenner verteld dat ik aanleg had en heb ik mijn licentie aangevraagd en ben gaan rijden bij de nieuwelingen. Mijn talent zat hem vooral in het klimmen en de langere zwaardere ritten. Op mijn zeventiende zou ik naar Amerika gaan om voor een college te gaan rijden in voorbereiding op een professionele carrière. 

Die zomer voor mijn vertrek heb ik in de Alpen een zwaar ongeluk gehad waarbij mijn linkerarm verlamd is geraakt: dat was meteen einde loopbaan.

Vervolgens heb ik ruim 30 jaar geen racefiets meer aangeraakt maar sinds een paar jaar is het virus weer terug en rijd ik met vrienden allerlei tochten en maken we buitenlandse tripjes.

Tijdens Corona, toen al mijn werk stil kwam te liggen, heb ik de opleiding tot bikefitter gevolgd in België en ben ik mensen in mijn omgeving gaan fitten. Nu drie jaar later is deze hobby uitgegroeid tot een volledige bikefit studio aan huis en is de tijd daar, om met deze website, naar buiten te treden en mijn service aan te bieden aan een groter publiek. Mijn kracht zit hem in het goed luisteren en observeren waardoor ik je kan helpen je positie op de fiets te verbeteren.

Happy riding,Jorrit